Березовий сік. Користь і шкода. Застосування.

Зараз настала пора збору березового соку “врожаю” 2020 року.
Власне в деяких районах збір вже підходить до завершення.

Не зайвим буде нагадати Вам про властивості цього унікального створіння природи.

Березовий сік. Користь

Як тільки не називають березовий сік: жива вода, панацея, нектар лісу. Усі ці назви свідчать про унікальні властивості цього природнього напою.

Насамперед, цей сік – смачний, відмінний напій, що здатен чудово угамовувати спрагу, бо його смакові якості ненав’язливі і чимось нагадують звичайну воду. Але наявність цукру в його складі забезпечує шумування, що може використовуватися для приготування чудового березового квасу.
Сік, отриманий з берези, абсолютно не спричиняє алергії. Це робить його універсальним і корисним напоєм абсолютно для всіх: дітей, вагітних жінок, людей похилого віку та аллергиків.

Очищення березовим соком

Березовий сік чудово очищує організм від шкідливих речовин і токсинів. Ця здатність незамінна для людей, що знаходяться під регулярним шкідливим впливом на роботі чи вдома. Регулярне вживання березового соку допоможе очистити печінку та нирки.
Він м’ягко впливає на розщеплення каменів у сечовому міхурі і нирках. Крім самого лікування, він допоможе і у профілактиці появи каменів. Починати оздоровчий прийом соку бажано навесні, та закінчувати влітку. Не менш ніж три місяці.
Здатність соку до дроблення каменів, рятуванню від піску та солей, буде відчутна людьми з такими недугами, як: подагра, артрит, артроз та інші захворювання суглобів. Цей чудодійний сік здатен зняти запалення і спазм у м’язах, викликані нападом радикуліту або ревматизму.
Як приймати:
по склянці три рази на день.
Перший прийом: ранком натще. Сік повинен бути приємної температури, не холодний.

Березовий сік при проблемах шлунково-кишкового тракту

При лікуванні гастритів і виразкової хвороби шлунка, сік включають у лікувальне меню і у цьому чергова його користь. Це пов’язано з тим, що він здатен стимулювати кислотоутворюючу функцію шлунка. Вживання соку показано, як у період загострення, так і в хронічній стадії захворювання. Він зовсім не дратує слизову поверхню шлунка, а тому не має протипоказань серед хворих на виразку шлунку і хворих гастритом.

Рятування від набряків і схуднення на березовому соку

Варто відзначити сечогінну властивість соку. Приймаючи його, людина може цілком позбутися набряків. Ця ж властивість підійде, тим, хто вирішив схуднути. Прийом березового соку підготує організм до дієти, позбавивши від зайвої рідини, а це – ненависні кілограмми! Дієтологи рекомендують його своїм пацієнтам, але варто зауважити, що мова йде саме про свіжий і натуральний продукт, а не консервовані напої з добавками.

Користь від березового соку при лікування простудних захворювань

Дійсно, це – ліки від “ста болячок”. Якщо почати вживання соку на перших етапах захворювання грипом або іншими простудними захворюваннями, то перебіг хвороби буде проходити набагато легше й процес видужання наступить раніше. Дуже показаний він при високій температурі, бо допомагає запобігти зневоднюванню, викликаному рясним потовиділенням під час жару.
А для хворих хронічною нежитю можно порекомендувати пити навесні по склянці чудового напою натще, щоб полегшити свій стан.
Березовий сік з молоком допоможе тим, хто страждає від постійного кашлю й просто посприяє підвищенню імунітету. До цієї суміші потрібно додати ще трохи борошна або крохмалю. Також можна їм лікувати ангіну, та інші захворювання ротової порожнини: соком полощуть горло або рота.
Бронхіти різного характеру й пневмонія відступлять скоріше, якщо почати прийом березового соку. Досить випивати пів склянки соку двічі на день.

Анемія

При зниженому гемоглобіні, березовий сік – справжня знахідка. Справа в тому, що він містить натуральний (власний) цукор, залізо, великий арсенал мікроелементів. А пити його корисно, розбавляючи одним із соків: яблучний, морквяний або буряковий.
Приймати: тричі на день за 15 хвилин до основного прийому їжі випивати 50 мл. Вживаючи сік за цією схемою, рівень гемоглобіну помітно підвищиться.

Гіпертонія

При високому кров’яному тиску сечогінні властивості березового соку добре служать, рятуючи організм від зайвої води. Проблема запаморочення, набряків, серцевого і головного болю, буде вирішена, якщо пити цей напій два рази на день по пів склянки.

Варикоз і трофічні язви гомілки

Навіть варикозна хвороба лікується березовим соком, тому що його очисна і протизапальна дія впливає на судинну систему.
Як приймати: тричі на день, розчинивши із чистою водою в співвідношенні 1:2. Приймати потрібно цей напій за 30 хвилин до їжі. Ідеально, якщо хворий під час такої терапії буде випивати по склянці молока ранком натще та перед сном.

Застосування соку з берези в косметології

Ця “молодильна жива вода” може подарувати красу шкірі та волоссям, а тому, багато косметологів називають березовий сік “еліксиром молодості”. Посперечатися із цим важко.
При проблемі випадіння волосся, сік змішують із відваром кореня лопуха, горілкою й втирають у шкіру голови. Крім того, що волосся отримає міцність і блиск, подібні втирання відмінно рятують від лупи. Цей же склад, але без застосування горілки, буде живильною маскою, що має той самий ефект. А якщо цього напою вдосталь, щоб полоскати їм волосся, то ніякий бальзам більше не знадобиться.
Повернути шкірі обличчя після довгої зими, теж допоможе цей чарівний сік. Натуральний, нерозбавлений сік застосовують як для умивання так і для протирань.
Умивання. Ще з давніх часів красуні вмивалися “березовою сльозою”, щоб зберегти молодість шкіри. Такі умивання допоможуть ще відбілити пігментні плями й ластовиння.
Березовий лід. Протираючи замороженим соком зону декольте і обличчя, результат з’явиться вже через тиждень!
Лосьон. На склянку березового соку знадобиться шість крапель лимонного соку і чайна ложка меду. Гарненько збовтайте й протирайте обличчя ранком і ввечері. Зберігати лосьон потрібно в холодильнику.

Березовий сік.
Шкода та протипоказання.

Позитивних властивостей у цьому напої настільки багато, що навіть важко уявити, що від березового соку може бути не тільки користь, але й шкода.
Як це не дивно, небезпека все-ж таки є.
Як вже йшлося раніше, березовий сік здатний розщеплювати камені та виводити пісок з організму. При сечокам’яній хворобі пацієнт повинен обов’язково проконсультуватися з доктором. Справа в тому, що наявність “серйозних” каменів, можуть послужити проблемою при прийманні соку, тому що сік здатен спричинити їх рух. Це може бути небезпечно, якщо великий камінь перетне якийсь проток.
Незважаючи на те, що сік берези не містить алергенів, він все-таки може спричинити проблему такого характеру. І хоча мова йде про дуже невеликий відсоток людей з алергією на березовий пилок, на це треба вважати.
На цьому, мабуть, список обмежень і закінчується.

Так що вживайте березовий сік і будьте здорові і красиві, з гарним настроєм і самопочуттям.

Свяжитесь с нами

Мы в Instagram